Bugün, 23 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek, küçük Hazel'e ağlıyor

Erdek, küçük Hazel

Erdek, bahçe duvarının yıkılması nedeniyle altında kalarak yaşamını yitiren 9 yaşındaki Hazel Kalburcu’ya ağlıyor. Atatürk Mahallesi, Mustafa Çavuş Sokak’ta, boş bir arsada arkadaşlarıyla birlikte oynarken, bahçe duvarının altında yaşamını yitiren Halit Paşa İlköğretim Okulu, üçüncü sınıf öğrencisi Hazel Kalburcu’nun cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinin ardından Erdek Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kaymakam Mustafa Demirelli, Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, AKP İlçe Başkanı Murat Sever, İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Erdem Eren, Hazel’in sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve çok kalabalık bir topluluğun katıldığı cenaze töreninde tek çocuklarını kaybeden annesi Gamze ve babası Erbay’ın ayakta durmakta zorlandıkları dikkati çekti.
Okuldaki sırasına arkadaşları tarafından bir buket çiçek konulan Hazel için arkadaşlarının, duvardaki panoya duygularını dile getiren yazıları da astıkları görüldü.

Sabahleyin yaptıkları derslerin ardından morallerinin bozuk olması nedeniyle öğrencilere öğleden sonra izin verdiklerini belirten sınıf öğretmeni Handan Bintaş, şunları söyledi:
“17 yıllık öğretmenim. İki yıldan beri Hazel’in sınıf öğretmenliğini yapıyordum. Çok sevdiğim, dünya tatlısı bir öğrencimdi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda evime gelerek benimle bayramlaşıp, elimi öpmüştü. Onu kaybettiğimize inanamıyorum. Yüreğim yanıyor. Üzüntümü dile getirecek sözcük bulamıyorum.”



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı